O‘ZBEKISTONDA FAKTORING XIZMATLARI BOZORINI RIVOJLANTIRISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2026)
Mazkur tezisda zamonaviy iqtisodiyot sharoitida faktoring xizmatlarining ahamiyati, ularning korxonalar aylanma mablag‘larini boshqarishdagi o‘rni hamda O‘zbekistonda faktoring bozori rivojlanishining asosiy tendensiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, so‘nggi yillarda qabul qilingan normativ-huquqiy hujjatlar, xususan, PF-109-son Farmon asosida yaratilgan imkoniyatlar, bozor hajmining o‘sish dinamikasi, ishtirokchilar tarkibi, banklar kesimidagi faoliyat natijalari hamda hududlar va mijozlar segmentlari bo‘yicha taqsimot ko‘rsatkichlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida O‘zbekistonda faktoring xizmatlari bozori jadal rivojlanayotganligi, biroq ayrim hududlar va kichik biznes subyektlari ishtirokining yetarli darajada emasligi aniqlangan.