СУРУНКАЛИ ТОНЗИЛЛИТ КАСАЛЛИГИНИНГ УМУМИЙ ТУШУНЧАСИ. (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2026)
Оториноларингалогия сохасида кўп учрайдиган сурункали тонзиллит касаллиги юқори нафас йўллари касалликлари ичида энг кўп учрайдиган касалликлардан бири хиосбланади. Касалликнинг келиб чиқиши сабаби бўйича, турли эпидемиологик маълумотларга кўра, ушбу касаллик билан ахолининг тахминан 5-15 % қисмида, болаларда эса 20-30 % гача учрайди. Бу холат касалликни тиббиёт амалиётида учрайдиган долзарб муаммолардан бири хисобланади.