O’zbekistonda ichki turizmni rivojlantirish yo’llari,olib borilayotgan islohtlar va rivojlanishda yo’l qo’yilayotgan kamchiliklar. (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekistona ichki turizmni rivojlantirish yo’llari, olib borilayotgan islohotlar va rivojlanishda yo’l qo’yilayotgan kamchiliklar haqida so’z yuritiladi. Ichki turizmni rivojlantirish yurtimizda turizm salohiyatini oshirishga va turistlar sonining oshishiga xizmat qiladi.Maqolada yurtimizdagi turizm salohiyatiga ega bo’lgan madaniy, tarixiy,me’mori va ko’ngilochar joylar ko’rib  chiqilad.O’zbekistonda turizm bo’yicha kadrlar tayyorlash, tarixiy turizm layoqariga ega bo’lgan joylarda rekonstruksiya ishlarini olib borish va yangi joylar barpo etish va ichki turizmning rivojlanishiga to’siq bo’layotgan muommolar haqida muhokama qilinadi.