O‘ZBEK FOLKLOR QO‘SHIQLARI – BADI’IY TUSHUNCHANI O‘STIRUVCHI VOSITA (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbek xalq qo‘shiqlarining inson badiiy tushunchasini o‘stiruvchi jihatlari haqida fikr yuritilgan. Ma’lumki, umumiy o‘rta ta’lim maktablarida musiqa madaniyati darsi o‘quvchilarda axloqiy – estetik tarbiyani shakllantirish hamda rivojlantirishda samarali predmet sifatida o‘qitiladi.