(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Ma‘lumki, o‘simlik maxsulotlari tarkibida har xir hayotbaxsh vitaminlar, oqsil, karbonsuvlar, efir moylari, shuningdek,organizimning hayoti va faoliyati uchun juda zarur bo‘gan ma‘danlar,tuzlar va boshqa muhim biologik faol moddalar mavjud. Bo‘yoqdor ro‘yan o‘simligi ham shunday o‘simliklar qatoriga kiradI