(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Erkin iqtisodiy zonalar (EIZ) butun dunyo bo‘ylab mintaqalarda iqtisodiy o‘sishni, innovatsiyalarni va investitsiyalarni rag‘batlantirishda muhim vosita sifatida paydo bo‘ldi. Bu zonalar tadbirkorlik subyektlarini jalb qilish uchun turli imtiyoz va qulayliklar yaratib, tadbirkorlik faoliyati uchun qulay shart-sharoit yaratadi. Ushbu zonalarda innovatsiyalar va investitsiyalarni ilgari surishda muvaffaqiyat qozongan asosiy strategiyalardan biri bu Klaster yondashuvidir. Ushbu maqolada Klaster yondashuvining erkin iqtisodiy zonalar doirasida tadbirkorlik faoliyatiga innovatsiyalar va investitsiyalarni rag‘batlantirishdagi ahamiyati, uning iqtisodiy rivojlanishga, texnologik yutuqlarga ta’siri va biznes o‘sishi uchun qulay ekotizimni rag‘batlantirishga qaratilgan.