(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Сўнгги йилларда Covid-19 касаллиги дунё аҳолиси учун жиддий муаммога айланди. Коронавирус инфекцияси потенциал оғир ўткир респиратор инфекция ҳисобланади. Маҳаллий ва хорижий манбаларга кўра, Covid-19 билан касалланган беморларнинг тахминан 19 % ҳали ҳам нафас олиш муаммоларидан азият чекаётган бўлса, 80% дан ортиғи узоқ вақт давомида умумий қон томир тизимлари деворлари ички қатламининг қалинлашиши кузатилган