(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2026)
Фарғона вилояти мисолида муддатидан олдин ўлик туғилган чақалоқлар буйрак усти бези ва тимус дезинтеграциясининг патоморфологик асослари муддатдан олдин туғилган чақалоқларда буйрак усти бези ва тимусни тўлиқ шаклланмаслиги оқибатида етарли даражада адаптация гормонларини ишлаб чиқарилмаслиги ва унга боғлиқ тимусни хам ўз функционал жихатлари бўйича супрессорлик хусусиятини бўлмаслиги тимомегалия ва хомила ичи инфекциясига олиб келиши билан характерланади.