(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Maqolada Qo‘qon xonligining XVIII–XIX asrlardagi tashqi siyosati, qo‘shni davlatlar — Buxoro va Xiva xonliklari, Qozog‘iston hududidagi qabila ittifoqlari hamda Xitoy va Rossiya bilan olib borgan diplomatik munosabatlari tarixiy manbalar asosida tahlil qilingan. Asarda Qo‘qon xonlarining siyosiy strategiyasi, savdo va harbiy ittifoqlar, elchilik aloqalari, shuningdek, Rossiya imperiyasining Markaziy Osiyoga kirib kelishi bilan bog‘liq geosiyosiy jarayonlar yoritiladi.