(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Mazkur maqolada yosh harbiy xizmatchilarni vatanparvarlik, fidoyilik, intizom va mas’uliyat kabi ma’naviy-axloqiy fazilatlarga ega bo‘lishida tarixiy siymolarning jasorati qanday ijobiy ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilingan. Qadimiy va zamonaviy tarixda yurt himoyasi yo‘lida jonini fido qilgan qahramonlar hayoti orqali yosh avlod ongiga Vatanga muhabbat va sadoqatni singdirishning tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan.