(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Ushbu maqolada Maqsud Shayxzoda va Uilyam Shekspir ijodining umumiy gumanistik yo‘nalishi, adolat va insoniylik g‘oyalariga sadoqat, ruhiy murakkabliklarni badiiy ifodalashdagi o‘xshashliklar tahlil qilinadi. Shayxzoda Shekspir asarlarini o‘zbek tiliga tarjima qilishda uning falsafiy teranligini, obrazlar ichki olamini va dramatik zo‘riqishni asliyatga sodiq holda yetkazishga intildi. Maqolada Shayxzodaning Shekspir asarlariga munosabati, tarjima jarayonidagi estetik va badiiy tamoyillari, ikki adibning ruhiy yaqinligi va inson tabiatiga badiiy qarashlaridagi uyg‘unliklari yoritiladi.